środa, 11 maja 2022

Pao de queijo

Dzień dobry!

Brazylijskie bułeczki pao de queijo to idealny dodatek zarówno do obiadu, jak i kolacji. Są aromatyczne i chrupiące. Spróbuj ich, a gwarantuję, że zagoszczą u Ciebie na stałe.

Składniki dla 15 porcji
Przepis krok po kroku:
-> Do rondelka wlej mleko i olej. Dodaj sól. Składniki wymieszaj i podgrzej. Zdejmij z palnika.
-> Dodaj mąkę z tapioki i wymieszaj składniki szpatułką. Następnie za pomocą miksera wymieszaj masę, aż będzie gładka.
-> Do chłodnej masy stopniowo dodaj roztrzepane jajka, a następnie tarty parmezan. Mieszaj tak długo, aż składniki połączą się.
-> Na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia układaj małe bułeczki. Zrób to za pomocą łyżki. Będzie łatwiej, ponieważ konsystencja ciasta jest lepka i ciągnąca się.
-> Bułeczki piecz w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Pao de queijo na blaszce

Koszt przygotowania dania
15.79 zł
Energia w porcji
(liczba kalorii)
77 kcal
Liczba alergenów w daniu
2

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brazylijskie uczty Na Rua Cześć!  Większości ludzi São Paulo kojarzy się z ogromna metropolią, wieżowcami, betonowymi i stalowymi drapaczami...