Dzień dobry!
Churrasco to tradycyjny sposób przygotowania dania z grilla w Brazylii. W krajach Ameryki Południowej grillowanie mięsa jest bardzo popularne. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.
Składniki dla 7 porcji
- Antrykot wołowy bez kości 500 g
- Piersi kurczaka bez skóry 500 g
- Jogurt naturalny 2% 300 g
- Cytryna 100 g
- Olej rzepakowy 100 ml
- Przyprawy: sól, pieprz, papryczka chilli świeża, czosnek, rozmaryn
-> Stek wołowy umieść w misce, dodaj do niego olej rzepakowy, dopraw solą, pieprzem oraz rozmarynem, dodaj czosnek.
-> Pierś z kurczaka zamarynuj w soku z cytryny, jogurcie naturalnym, papryczce chilli, dopraw solą i pieprzem.
-> Mięso powinno marynować się przez 6-12 godzin.
-> Po tym czasie grilluj je na patelni lub grillu opalanym węglem, lub drewnem.
-> Grillowanie zajmie około 20 minut.
Koszt przygotowania dania
50.02 zł
Energia w porcji
(liczba kalorii)
327 kcal
Liczba alergenów w daniu
1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz