wtorek, 17 maja 2022

Sanduiche de carne

 Cześć!

Sanduiche de carne to tradycyjne brazylijskie danie. Pyszny burger sprawdzi się doskonale jako danie na imprezę lub jako obiad dla całej rodziny. Smacznego :)
Składniki dla 4 porcji
  • Mięso mielone wołowe 450 g
  • Bułka brioszka 200 g
  • Rukola 100 g
  • Pomidor 100 g 1 mała sztuka
  • Ogórek konserwowy 100 g2 średnie sztuki
  • Majonez 70 g
  • Ser cheddar 100 g
  • Boczek wędzony bez kości 100 g
  • Przyprawysól, pieprz, kumin, papryka ostra, czosnek
Sposób przygotowania:
-> Mięso mielone umieść w misce.
-> Dopraw solą, pieprzem, kuminem, ostrą papryką, dodaj musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek, wlej wodę i wyrób dokładnie ciasto.
-> Podziel na porcje i uformuj okrągłe kotlety.
-> Smaż je na patelni grillowej po około 2-3 minuty z jednej strony.
-> Z grilluj bułkę podgrzej na patelni grillowej, posmaruj obydwie jej części majonezem.
-> Na sam spód bułki umieść rukolę, na niej połóż kotlet, następnie ser, plastry pomidora, ogórka i drugą połowę bułki.


Koszt przygotowania dania
33.13 zł
Energia w porcji
(liczba kalorii)
748 kcal
Liczba alergenów w daniu
4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Brazylijskie uczty Na Rua Cześć!  Większości ludzi São Paulo kojarzy się z ogromna metropolią, wieżowcami, betonowymi i stalowymi drapaczami...