Dzień dobry!
Brazylijska feijoada to gulasz przygototwywany najczęściej z czarnej, ewentualnie czerwonej lub brązowej fasoli. Ta potrawa brazylijska z fasoli uznawana jest za tamtejszą potrawę narodową - będąc w Brazylii wręcz obowiązkiem jest jej spróbowanie.
- Żeberka wołowe 500 g
- Ogon wieprzowy 200 g
- Kiełbasa domowa 300 g
- Boczek wieprzowy bez kości 150 g
- Papryka zielona 240 g 1 sztuka
- Papryka czerwona 240 g 1 sztuka
- Papryka zielona 240 g 1 sztuka
- Oliwa z oliwek 50 ml
- Czarna fasola z puszki 300 g
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, kminek mielony, papryczka chilli świeża, kolendra świeża
Koszt przygotowania dania80.40 złEnergia w porcji
(liczba kalorii)795 kcalLiczba alergenów w daniu0
(liczba kalorii)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz